HOME PROFILE BLOGLIST LINKS FACEBOOK TWITTER

Review Novel : STRTA


\Bismillahirahmahirahim/

Assalamualaikum w.b.t.
Hi semuaaa , sehat ? Alhamdulilah .  See my blog , ohhh ! Sangat sangat sangat chomotttt hokay :'( 
But, ini semuaa sementara sajorkss . Hihiii ~ Back to entri , kan hari tuu aku dok busy habiskan baca novel . Haa STRTA tuu apa kaitan ? Eh , sabar la . Nak story nie haa ! 

Aku malas nak taip panjang benorr tuu . Wee ^^


Actually, aku dah baca cerita nie kat penulisan2u dulu, separuh je baca . Novel nie dari cerpen pastu penulisnya terus sambung buat novel pulak . 

SINOPSIS : NURA ALIA seorang gadis periang yang telah jatuh cinta dengan Syed Azmi, seorang anak Datuk yang kaya dan handsome! Walaupun dia tahu Syed Azmi seorang womaniser, Nura Alia yakin bahawa lelaki itu pasti akan meninggalkan gelaran itu demi cinta mereka bersama. . . .  SAMBUNG DI SINI !
Aku suka novel nie , suka angat-angat ! Comel angat ! Heee :D Sumpah romantik gilaa boboy tuu bila dah jadi Azwan balik, lagi-lagi bila dengan Lia a.k.a kakak yang suka sangat buli boboy ! Aku beremosi sikit baca novel time part Azmi dah balik dan pastu nak tagih balik cinta dia pada Lia . Ohhmeggii , NO NO ! Lia , Wan mine ! 



Dari Terengganu nak ke Sabah , 
Cepat perkenalkan diri awak bah . 
Part yang main pantun-pantun yang buat aku dok senyum sampai ke belakang telinga . *Tipuu kan fyza ?
Lepas nie kalau aku nak ajak Arep berpantun agak-agak boleh tak ? Harharrr >.<

Agak-agak novel nie boleh tak adaptasi macam SHN tuu ? Mesti gempak cerita tuu kan . Huhuuu , aku lah bakal penonton yang setia . Weehuuu ! 

BLOG UNDER CONSTRUCTION !

Jumpa di entri seterusnya , Thankyouuuu for all my lovely cute miut followers !




6 123 commenterr !:

Nur Aqilah berkata...

best ke cerita nie? tak pernah jumpa lg kat kedai buku area dungun. Nanti nak carilah

♥ Lia Abdillah ♥ berkata...

mcm best. nanti nak cri. hoho *0*

♡ ⓒⓘⓚ ⓨⓐⓨⓐ™ ♡ ツ berkata...

Best sgt novel ni . Hari tu yaya ade jumpee time nk beli novel sebenarnyaa sayaa isteri diee tapi xbeli novel ni . Rase rugi sangat :/

FyzaaLaa berkata...

@♥ Lia Abdillah ♥cari-cari , jgn tak cari . heee ^^

FyzaaLaa berkata...

@Nur AqilahBest sangat222 ! Hihii , cari laa , mesti ade tuu .

FyzaaLaa berkata...

@♡ ⓒⓘⓚ ⓨⓐⓨⓐ™ ♡ ツhuhuu , takpe2 . Nanti2 boleh beli , takpunn pinjam jee :)