HOME PROFILE BLOGLIST LINKS FACEBOOK TWITTER

Review Novel : Suami Aku Ustaz

Assalamualaikum , hi everyone ! 

Bismillah , korang minat novel tak ? Ok kalau nak taw aku nie memang kaki novel terutame novel cinta cinta , kahwin-kahwin . Haha cenggini kauu (y) , kekadang kawan aku pun cakap aku nie dah tak sabar nak kahwin , hehe :P 



Novel nie aku beli mase baru nak cuti sem hari tuu , gune baucer yang tinggal 50$ tuu . Weehuu , actually dah lame nak beli novel nie tapi tak jumpe kat Segamat T.T ! Meh baca sinopsis dia sikit ,  



Wahh , best kot kahwin dengan ostad . Kihkihh , ok novel nie sesuai sangat dengan remaja macam aku nie . Banyak pengajaran , lagi pulak dalam novel nie banyak bagi nasihat , hadis-hadis , ayat al-Quran yang boleh kita guna dalam perjalanan hidup kita . In shaa Allah ! Best kan Alisa tuu , masa Tingkatan 5 lagi dah kahwin woo , dengan ostad yang ajar dia agama kat kelas . Bayangkan camna kan ? ? Ape pun , JODOH tu di tangan ALLAH . Lambat atau cepat tu semue kerja ALLAH , kita hanya merancang dan berdoa agar dikurniakan seorang jodoh yang soleh/solehah dan beriman .  Doakan jodoh aku dengan Mr.Arif terus berkekalan , In shaa Allah , AMIN ! Hewheww 
Korangggg apa lagi pergi lah kedai-kedai buku berhampiran beli novel ' SUAMIKU USTAZ ' nie , happy love ending *tergoda nak beli lettew :P 


3 123 commenterr !:

Anis Farhana berkata...

Novel nie bestttttt. saya dah baca. hehe :D

cuma part lisa jumpa naim tu rasa macam nak tendang2 je lisa. hahaha. emo >.<

FyzaaLaa berkata...

:Anis Farhana : Haha , kan kan .. sibuk aje watak naim tu kan , hehe :)

aisyah ahmad berkata...

pernah baca novel ni, tpi blum smpai habes lagi. huhuh,tpi siyes, mmg best:)