HOME PROFILE BLOGLIST LINKS FACEBOOK TWITTER

Review Novel : Kami Dah Kahwinlah !


KLIK SATU KALI !  KLIK DUA KALI ! Hi korang ! Lama aku tak update kan , asyik update segmen contest giveaway . Okay actually aku kekeringan idea nak update apa , Aduhh ! Aku tengok hari nie ramai gilerr update pasal Izzue kahwin kan , penuh FB , twitter . Haha relex brader brader relex , jangan sedih jangan kecewa . Kumbang bukan sekorr kan . Huhuu ^o^ Tahniah Izzue Islam ! Ehh tajuk entri ada kaitan ke dengan Izzue nie haa ? Kebetulan pulak =') 


Aku baca novel nie 2 bulan yang lepas . Masa tuu minggu study week , hohoo ! Orang study week baca buku , kau baca novel . Terbaik bro ! -.- Novel nie best hokay , besttttt :D Aku rasa dah lama novel nie kat pasaran . Jom baca sinopsis dia . 
“Jaga adik sepupu ni, macam jaga adik sendiri. Tak boleh terlebih, tak boleh terkurang. Pegang adat keluarga kita. Adat turun-temurun kita…” – Nenek Saripah
Siapa kata berkahwin tak perlu restu, tak perlu persetujuan keluarga? Raqib Aryan dan Sara Cempaka, dua orang sepupu yang saling jatuh cinta. Padahal pada zaman kanak-kanak, mereka langsung tidak bertegur sapa dan hanya jeling-menjeling. Tapi apabila kedua-duanya dapat melanjutkan pelajaran di pusat pengajian yang sama, hubungan mereka menjadi mesra.
Pada mulanya mesra sebagai saudara sepupu, lama-kelamaan bercambah menjadi cinta. Tapi, bagaimana dengan Nenek Saripah yang memegang kuat adat keluarganya?
Akhirnya, mereka memutuskan untuk bernikah secara rahsia. Rahsia yang disimpan dari London terbongkar di Malaysia apabila Elman Amar dan Mak Su Mimie dapat mencium hubungan sebenar mereka berdua. SAMBUNG SINOPSIS KAT SINI ! 
 Dah lama baca novel nie , sampai dah lupa jalan cerita . Maklum lerr , sampai cuti sem pun dah nak habis ye dokk ? Hewheww , nanti nak baca balik laa ^^ Korang pun , moh lerr baca sesama novel nie . Sweet taw , Winksss ♥ 

Cuti dah nak habis bro ! Tolonggggg laaa bagi duatiga empat minggu lagi =( 



3 123 commenterr !:

Lyeen De Syifa berkata...

lama dah tak abca novel..adeh..mcm best je..nk cri la novel ni..:D

Aku Penghibur berkata...

ohh ada ehh novel nie..baru tahu ..thanks sharing ..suka jugak bce2 novel nie

♡ ⓒⓘⓚ ⓨⓐⓨⓐ™ ♡ ツ berkata...

Wahh . Nampak best la novel ni . Kalau jumpa , nk grab la satu . :D